Mission

Mission

MOVE har en mission – vi ønsker at gøre en forskel for de mennesker, vi designer og skaber for. Vi arbejder altid med mennesket i centrum og med udgangspunkt i sloganet ”Place, people, project” – vi læser stedet og skaber dyb indsigt, i de rammer vi arbejder indenfor med fokus på de ønsker og drømme som de mennesker, der skal færdes/bo der, har til stedet. Vi arbejder ud fra en professionel inddragelsesproces med bygherre og brugere med afsæt i en grundig analyse som er fundamentet for løsningen af designopgaver hos MOVE!

Når vi arbejder, bruger vi vores livserfaring – empati og medfølelse er vigtige ingredienser i den måde MOVE arbejder med rum, landskab, planlægning og design på – respekt, nærvær, anerkendelse og faglighed er kodeord i vores designproces! Et andet vigtigt kodeord er sanselighed. Sanselighed har en stor betydning for menneskers hverdag, og derfor har vi hos MOVE fokus på netop denne lidt glemte disciplin i arkitekturen.

Ud fra de præmisser skaber vi et kreativt design der indeholder en fortælling tilpasset stedet og menneskene.

Missionen er samtidig at gøre en forskel for bæredygtigheden i Danmark – at skabe bæredygtige løsninger med fokus på både økonomi, miljø, teknik(drift) og ikke mindst på det sociale. Vores design er altid baseret på, at det skal kunne holde – klassisk med et tvist. Vi ønsker at skabe løsninger der holder og er smukke også på lang sigt. Denne tilgang til arkitekturen ser vi som en del af bæredygtigheden.

 

”Faktisk er der medicinsk evidens for, at det perifere syn(orienteringssynet) har højere prioritet i vores perceptuelle og mentale system. En af grundene til, at nutidens arkitektur og byrum ofte får os til at føle os fremmedgjorte, i stedet for at engagere os følelsesmæssigt ligesom naturlige og historiske omgivelser, er netop, at de ikke appellerer til det perifere syn. Det perifere syn integrerer os i rummet, mens det fokuserede syn skubber os ud af rummet og reducerer os til tilskuere”

Juhani Pallasmaa kommer et andet citat

 

 

Læs mere under KOMPETENCER